Det är dags för ronnebybloggens första bokrecension! Det är inte ofta det kommer ut böcker som bara handlar om Ronneby, men ibland händer det.

 

Förr och nu i Ronneby kommun årgång 2011

Denna bok är ett härligt tidsdokument av Ronneby 2011. Det är 10 år sedan den förra boken (med samma titel så när som på årtalet) kom. Denna gång innehåller boken ännu mer bilder och berättelser, både från förr och nu. Tommy Nilsson har valt att skriva boken i imperfekt, vilket jag tycker är ett klokt val, eftersom denna typ av böcker oftast tas fram och avnjutes långt senare, än när den gavs ut.

Enormt bildarkiv

Nilsson har under årens lopp samlat på sig ett enormt bildarkiv – över 150 000 st! I boken finns ungefär 2000 personer som bor eller har annan anknytning till Ronneby med.

Förr och nu

Första delen (och den klart största) av boken handlar om nuläget, där aktuella bilder av människor och företag, föreningar mm skildras. Den andra delen visar och beskriver Ronneby på 60-talet. Bl a finns det bilder på några av rockklubbarna som låg i kvarteret Påfågeln.

Omdömme

Tommy Nilsson har lagt ner ett enormt arbete på att dokumentera och sammanställa denna bok, och resultatet har blivit väldigt lyckat. Alla som har något intresse av Ronneby bör äga ett exemplar av denna. Detta är en bok som kommer att åldras väl och bli bättre och bättre med tiden, då man kan ta fram den och minnas hur det var på det gamla 10-talet! Den får 5 av 5 möjliga poäng!

För att se några bilder ur boken och vidare information om hur du kan skaffa den,

hänvisar jag till Tommy Nilssons egen webbsida.