Barnkalaset

Idag var det Barnkalaset på torget i Ronneby! Det är en barnfest ordnad av Cityföreningen och kommunen, där allt är gratis för barnen. Mycket bra ordnat så att även de minsta medborgarna får roligt en helt vanlig lördag i juli! Det var fullt med glada barn trots att vädret inte var det bästa, men vad gör väl det när det finns karuseller, godisregn och ponnys!

Det ska vara ett Barnkalas igen den 13/8!

The spirit of Tosia award 2011

Tosia är över för för i år. Vilken folkfest det blev! Precis som det brukar vara. Knappt något regn alls under hela helgen. Tre stora tivolin, marknadsknallar med mystiska varor från när och fjärran och serveringar som sålde den gyllene nektaren till alla som var i behov av lite svalka och stämning.

Under lördagen åkte barnen karusell, senare övertogs tivolina av ungdomar som utmanade varandra på bollkastning och radiobils-derby. Musik av alla de slag erbjöds under kvällen på nära nog varje uteställe. Själv fastnade jag hos Håkan på Café och Matsal, som i sin fullsatta "trädgård" hade ordnat ett irländskt band som var mycket skickliga!

Söndagen är barnens dag till 100%. Halva priset på alla karuseller! Visst fick man "offra" sig och åka radiobilar (flera gånger), pariserhjul, rymdsimulator mm mm!

Tyvärr fick jag bara med mobilkameran på lördagen - inte så bra bilder, men stämningen går nog inte att ta miste på!

 

Tre härliga tivolin, för både stora och små!

 

Mycket bra tryck på Café och Matsal, från kväll till sent in på natten!

 

 

Fullt drag, ända in på småtimmarna, det är Tosia det!

Söndag - barnens dag!

Med halva priset på alla karuseller, så är söndagen barnens dag!

Ja, delad glädje är dubbel glädje, det stämmer iallfall med radiobilar!

Spirit of Tosia 2011

Vem vinner då årets pris... Blir det de tre tivoli som roat unga som gamla, eller kanske någon knalle som sålde snäckor och sjöstjärnor, eller månne CC & Lee som underhöll under lördagen? Nej, det blir Ronneby Café och Matsal som med sitt irländska band hade toppstämning från kvällen till natten!

Grattis Håkan med medhjälpare! Förhoppningsvis kan vi få upp ett litet videoklipp framöver med ett utdrag från det irländska bandet.

And so it begins...

Sökandet efter "Tosia-spirit" 2011. Kommer jag att hitta Tosia-spirit i år, vi får se. Det var iallfall en mycket bra början.

Ha det nu så roligt i dagarna tre. Hoppas vi ses ute i vimlet!

Härliga Nostaliga 2011

Då har årtes upplaga av Nostaligafestivalen i Brunnsparken varit. Precis som vanligt var det massor av härliga bilar och andra fordon där. På fredagkvällen var det de lokala stoltheterna The Playtones som spelade och det var bra drag och välbesökt trots ösregn.

Det såg ut att kunna bli rejält med åska under lördagen, men dåligt väder uteblev och gjorde utställningen till en härlig upplevelse för alla besökare!

 

Man kan undra hur många timmars jobb som lagts ner på dessa bilar utav sina ägare!

För dessa och betydligt fler bilder i högre kvalitet, klicka här!