Strandgatan invigd - perfekt start på sommaren i Ronneby!

I lördags var det jippo på torget i Ronneby och invigning av storsatsningen - Nya Strandgatan. Nya strandgatan har blivit ett riktigt lyft för centrum. Vackra stenläggningar, gångbana på båda sidorna av vägen, så att flanörer prioriteras över biltrafik. Det precis vad en liten sommarstad som Ronneby behöver. Det förstärker ytterligare känslan av att bo i en park!

På torget höll kommunalråd Fredriksson och andra representater från Ronneby ett seminarium. Faktum var att "Jante" var där med din typiska Jante-inställning. Jante var inte så populär, så han skickades iväg på ån :-)

 

Invigningen gick bra.

 

Jante skickades ner i båten...

 

...och paddlade iväg till dit han nu kom ifrån. Hej då Jante - du är inte välkommen tillbaka till vår stad mer!

 

Invigningen var populär och många deltog i jippot!

 

Efteråt var det många som stannade kvar och passade på att inspektera den nya bryggan, som kommer att skänka glädje till många under många somrar framöver.

Även BLT/Sydöstran rapporterade om invigningen.

Bra jobbat Ronneby

Bra ordnat av kommunen m fl i ett så pass stort arrangemang! Ronneby (och Blekinge generellt för den delen) förtjänas verkligen att lyftas fram.

http://landshovdingen.blekinge.se/?p=2342

Det är inte så konstigt att det satsas så friskt i stan nu, med den nya Strandgatan, som verkar bli toppen, massor av företag som storsatsar!

http://www.era.se/nyh/vn.shtml?id=8381526

http://commersen.lokaltidningen.se/woody-bygger-sa-att-det-syns-/20101123/artikler/711249919

Och det omåttligt populära Brunnsbadet, som ser ut att bli en jättesuccé, även i år!

http://www.bltsydostran.se/nyheter/ronneby/rena-medelhavskanslan-pa-brunnsbadet-i-maj%282788274%29.gm

Valborg!

Då var det dags för det traditionsenliga valborgsfirandet i Ronneby på Snäckebacken. I år fick det bli utan eld. Då det är torrt i markerna råder det eldningsförbud i hela Blekinge.

Det hindrade dock inte våryra Ronnebybor från att gå upp på Snäckebacken och hälsa våren välkommen.

 

Barnen lekte och hade kul

 

Kören Decibellerna sjöng fint de sånger som hör Valborg till - allt eftersom vårsolens värmande strålar långsamt gick och lade sig för denna härliga vårkväll i april.